BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Ja til alkohol på buddhistiske helligdagerAlle de seks største internasjonale flyplassene, inkludert Suvarnabhumi og Phuket, vil få tillatelse til å selge alkoholholdige drikkevarer på fem store buddhistiske helligdager for å øke de reisendes forbruk og fremme turismen.

Den nasjonale komiteen for alkoholpolitikk besluttet torsdag å tillate alle flyplasser under Airports of Thailand Plc (AoT) å selge alkoholholdige drikker på Asarnha Bucha, Visakha Bucha, Makha Bucha, den buddhistiske fastetiden og slutten av den buddhistiske fastetiden.

AoT driver flyplassene Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai, Chiang Rai, Phuket og Hat Yai.

Alkoholsalg er forbudt over hele landet på disse hellige buddhistiske dagene.

Visestatsminister Suriya Jungrungreangkit sier at en opphevelse av forbudet ville generere mer inntekter fra turisme. Han spesifiserte imidlertid ikke når den nye beslutningen vil tre i kraft, ettersom den fortsatt krever en endring av kunngjøringen fra statsministerens kontor om saken.

Thailands statsbaner (SRT) ønsker at myndighetene revurderer salg av alkoholholdige drikkevarer, inkludert øl, på stasjoner og tog.

SRT har ikke tillatt alkoholsalg på togstasjoner eller om bord siden 2015. Forbudet ble innført etter at en tidligere ansatt drakk øl på et tog og senere forgrep seg seksuelt på en 13 år gammel passasjer før han kastet henne ut av togvinduet i juli 2014.

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand