Stacks Image 782

Slik ser du norsk TV i Thailand

"Big Joke" sikter Koh Sarai-sjefen for inngrep på Koh LipeSjefen for Koh Sarais administrative organisasjon (SAO) er siktet for to forhold for inngrep på statlig eiendom.

Koh Sarai er laget av tre øygrupper, inkludert Koh Tarutao, Koh Lipe og Koh Adang, i Andamanhavet sør i Thailand. Disse øyene kommer under Satun-provinsen.

Den mistenkte er tiltalt for angivelig å ha tillatt hotelleier å gjøre inngrep på statens eiendom, sier nestleder i det nasjonale politiet, Surachet "Big Joke" Hakparn fredag.

Saken fortsetter under bildetSurachet sa at SAO-sjefen angivelig ignorerte lokale innbyggeres klager om at hotellene har gjerdet inn sine områder sine og sperret offentlige stier til stranden.

DNP og Department of Special Investigation (DSI) har i fellesskap tatt rettslige skritt mot 44 tilfeller av angivelig inngrep på Koh Lipe siden 2014. De fleste av disse sakene har resultert i dommer som har pålagt hotelleiere å fjerne strukturene sine fra statseid eiendom.

Saken fortsetter under bildetSurachet besøkte Satun personlig denne uken for å føre tilsyn med rettslige skritt over tvister som ikke er løst ennå. Han sa at etterforskere vil referere til luftfoto og bevis utarbeidet av DNP og DSI for å sikre at ingen statlige eiendommer på Koh Lipe blir utnyttet av av privat næringsliv.

Han la til at politiet også vil ta ut tiltale mot de virkelige eierne av hotellene og ikke stråmenn som er ansatt for å registrere og administrere feriestedene.

Kilde: The Nation

RSS