BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Bekymring for korona-spredning - nesten 10.000 tilfeller daglig



Professor Teera Worathanarat er bekymret for spredningen av Covid-19 i Thailand, og anslår at det for tiden er nesten 10.000 tilfeller om dagen, melder Amarin TV i ettermiddag.

Professor Teera Worathanarat ved Chulalongkorn-universitetets medisinske fakultet skriver i et Facebook-innlegg at i forrige uke, 14.-20. april 2024, ble 1.004 covid-19-pasienter innlagt på sykehus, tre døde, 292 fikk lungebetennelse og 101 ble intubert.

Det viste seg at antall pasienter som trengte sykehusbehandling, økte med 18,26 %, og at økningen hadde vært kontinuerlig i seks uker på rad.

Antall tilfeller av lungebetennelse økte med 20,66 %, mens intubering økte med 17,44 %.

Teera anslår at det totale antallet nysmittede per dag er minst 7.000-10.000. Det faktiske antallet covid-19-smittede er imidlertid sannsynligvis høyere.

Når han sammenligner i år med i fjor, finner han at smitte, sykdom og alvorlig sykdom har økt på samme måte. Likevel er sammenligningsgrunnlaget for samme periode forskjellig, og antallet pasienter før Songkran-festivalen i år er mange ganger høyere enn i fjor.

Fjorårets covid-utbrudd, som førte til en kraftig økning i smitte, sykdom og dødsfall, fortsatte helt til begynnelsen av juni, og det er bekymringsfullt hvordan situasjonen vil utvikle seg i år, sa han, samtidig som han oppfordret publikum til å beskytte seg i hverdagen.

Han la til at covid-19 ikke er som en vanlig forkjølelse, hver gang en person blir smittet, er det i tillegg til risikoen for å bli syk, alvorlig syk eller dø, også risiko for å lide av Long Covid som svekker livskvaliteten på lang sikt.

Øverst: Professor Teera Worathanarat. Foto: Amarin TV

Oversatt fra Thai Newsroom

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand