BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Politimann druknet i jakten på narkotikahandler



En thailandsk politimann mistet livet mens han forfulgte en narkotikahandler i Isaan-provinsen Yasothon i går. Offiseren, Ekkapong «Ton» Tipanee, hoppet ned i en fire meter dyp demning for å hjelpe en kollega med å arrestere en mistenkt narkotikahandler, men druknet i prosessen.

Offiserer fra Mueang Yasothon politistasjon, og dykkere fra Sawang Ruamjai Rescue, ble varslet om situasjonen ved Huai Nam Kaeo Dam i Yasothon klokken 15.30 i går.

Søket etter politimannen tok nesten sju timer før de fant den omkomne rundt 20 meter fra der han først hadde hoppet ned i dammen.

Offiserene som ble med på oppdraget rapporterte at de så en mistenkelig mc-fører (26) mens de var på patrulje og beordret han til å stoppe slik at de kunne avhøre ham. 26 åringen gikk av motorsykkelen og stakk fra stedet, trolig fordi han hadde med seg narkotika.

Hendelsene utspant seg da polititeamet forfulgte den mistenkte, som til slutt hoppet ned i en demning i nærheten. En politimann, som var en del av forfølgelsen, så den mistenkte strevet i vannet og bestemte seg for å hoppe ned for å hjelpe ham.

Situasjonen ble imidlertid raskt alvorlig da både politimannen og den mistenkte var ute av stand til å holde seg flytende. Det var på dette tidspunktet den nå omkomne politimannen hoppet i vannet for å hjelpe til. Dessverre bukket han under for vannet etter å ha fått en mulig leggkrampe.

Mens 26 åringen til slutt ble reddet og tatt til Yasothon sykehus, var politimannens skjebne mindre heldig. Til tross for at det ble bedt om backup fra politistasjonen og redningsteamet, ble det senere funnet at han hadde druknet. Det er en tragedie som har påvirket politiavdelingen og samfunnet for øvrig.

Ton var en alene-pappa som nylig ble opprykket i stillingen bare tre dager før hendelsen.

Denne hendelsen følger en lignende tragedie som skjedde i forrige måned da en 28 år gammel politibetjent ble skutt og drept av en narkotikamistenkt under en motorsykkeljakt i svært høy hastighet i Isaan-provinsen Nakhon Ratchasima.

Kilde: The Thaiger
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand