BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Beslagla 320 kg ketamin skjult i robot-dukker på vei til Taiwan



Thailandske myndigheter har beslaglagt 320 kilo ketamin som var skjult i store robot-dukker på vei til Taiwan.

Tilslaget i dag, fredag, resulterte også i arrestasjonen av en thailandsk kvinne i kontorene til et privat transportselskap i Bangkok.

Dette kommer i kjølvannet av et lignende beslag gjort av australske myndigheter 12. mars, da 108 kg metamfetamin ble funnet gjemt i matforedlingsutstyr importert fra Thailand.

Omfattende etterforskning avslørte at avsenderen var en thailandsk kvinne, og mistanken ble styrket da etterforskerne onsdag fikk vite at hun skulle sende en forsendelse med robot-dukker til Taiwan.

Thailandske myndigheter samarbeidet deretter med Taiwans justisdepartement om å inspisere varene, og fant den enorme lasten på 320 kilo ketamin.

Under avhør sa den mistenkte at hun hadde fått instruksjoner fra en kvinne i Laos om å arrangere forsendelsene.

Siden 2022 har thailandske myndigheter beslaglagt over 1,8 tonn metamfetamin og 265 kg heroin. Destinasjonene var blant annet Australia, Taiwan, Malaysia og Hongkong.

‘Modus operandi’ innebærer vanligvis at narkotikaen transporteres via private kaier og personlige havner i Thailands østlige region, som Chanthaburi, Rayong, Trat og Chachoengsao.

Derfra lastes narkotikaen om bord på mindre fartøyer som fiskebåter, longtailbåter eller speedbåter, før den overføres til større fartøyer som venter utenfor kysten. Siden disse skipene er stasjonert i internasjonalt farvann, er det ingen som har jurisdiksjon til å slå ned på aktiviteten.

Myndighetene mener derfor at det er nødvendig med økt overvåking for å få bukt med denne metoden for narkotikasmugling.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand