BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Trikk på Phuket kan være i drift om sju år



Mulighetsstudien for første fase av trikkeprosjektet på Phuket vil være ferdig om seks måneder, og anleggsarbeidene vil trolig starte innen 2028, med driftsstart innen 2031.

Transportminister Suriya Jungrungreangkit oppdaterte søndag fremdriften i en studie av det 41,7 kilometer lange trikkesystemet mellom Phukets internasjonale lufthavn og Ha Yeak Chalong-krysset, skriver Bangkok Post.

Mass Rapid Transit Authority (MRTA) vil bruke ytterligere seks måneder på å fullføre studien og legge frem resultatet for MRTA-styret innen juni 2026.

Deretter skal planene legges fram for transportdepartementet, State Enterprise Policy Office, Public-Private Partnership (PPP)-komiteen og regjeringen i perioden fra juli 2026 til februar 2027.

Anbudsprosessen for arbeidet forventes å bli avholdt fra mars 2027 til august 2028.

Suriya sier at byggingen forventes å starte i september 2028, og at trikken vil være i drift fra desember 2031.

Myndighetene i Phuket planlegger å utvide hovedveiene 402 og 4027 for å unngå trafikkproblemer under byggingen. Det er også planlagt underganger som skal skjære gjennom fem veikryss på motorvei 402 i utkanten av Phuket by for å bidra til å eliminere trafikktrøbbel.

Fem undergangstunneler, med lengder fra 1,10 km til 3,25 km, skal bygges i nærheten av Muang Thalang-skolen, ved Mut Dok Khao-krysset, gjennom Thalang-distriktet i sentrum, i nærheten av Srisunthon kommunekontor og ved Ko Kaeo-Bang Khu-krysset.

– Provinsen har også foreslått å innføre ulike priser på trikken for innbyggere og turister, sier han, og legger til at prisen vil være billigere for lokalbefolkningen slik at de vil benytte seg av sporvognstilbudet.

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand