BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Minstelønnen skal økes til 400 baht i turistområder



Myndighetene har godkjent en økning av daglig minstelønnen til 400 baht, og setter dermed en standard i 10 turistdrevne provinser, spesielt for hotellbransjen, med fokus på 4-stjerners hoteller.

Lønnskomiteen har fastsatt at minstelønnssatser for hotellbransjen, gjeldende for arbeidsgivere og ansatte på 4-stjerners hoteller med minst 50 ansatte.

Minstelønnssatsen er satt til 400 baht per dag, gjeldende fra 13. april 2024, i de utpekte områdene i de 10 provinsene, dvs: Bangkok (kun Pathum Wan og Wattana-distriktene), Krabi (kun Ao Nang-distriktet), Chonburi (kun Pattaya City), Chiang Mai (kun Chiang Mai kommune), Prachuap Khiri Khan (kun Hua Hin kommune), Phang Nga (kun Khuek-khak-distriktet), Phuket, Rayong (kun Ban Phe-distriktet), Songkhla (kun Hat Yai kommune) og Surat Thani (kun Ko Samui-distriktet).

Turistnæringen er avgjørende for landets samlede økonomi, med en kontinuerlig vekst i hotellbransjen. De 10 nevnte provinsene er områder med høye turistinntekter.

Myndighetene vil følge nøye med på effekten av minstelønnsjusteringen på hotellbransjen og foreta fremtidige justeringer av lønnssatsene etter grundig vurdering.

Kilde: TNA




RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 815