BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

– Thailand er snart et knutepunkt for datasentre og skytjenester



– Thailand har potensial til å bli et digitalt knutepunkt ettersom 18 teknologibedrifter har investert 77,79 milliarder baht, sier Board of Investment (BOI) lørdag.

Blant teknologibedriftene har investert i Thailand er Amazon Web Services, Supernap, NextDC, CtrlS Data Centre og Telehouse, sa BOIs generalsekretær Narit Therdsteerasukdi, skriver The Nation.

Han la til at mange datasenter- og skytjenesteleverandører fra USA, Kina og Singapore for tiden er i samtaler med myndighetene og BOI om investeringer i Thailand.

Han forventer også at Googles beslutning om å investere i Thailand og Microsofts beslutning om å etablere et datasenter i landet vil støtte opp om den økende trafikken av digital teknologi i fremtiden.

– Vi tror at Microsoft nøye vil studere investeringer i Thailand og komme med en forespørsel om investeringsrettigheter fra BOI, sier han.

Narit sier at Thailand har potensial til å støtte investeringer i store datasentre, takket være økende etterspørsel etter digital teknologi og en infrastruktur som er klar.

– Thailands potensial for å allokere ren energi er en viktig faktor for investeringer i datasentre for å oppnå karbonnøytralitet, sa han.

– Samtidig har Thailand en fordel på grunn av sin strategiske beliggenhet, lav risiko for naturkatastrofer og støtte fra myndighetene.

Han legger til at investorer i datasenter- og skytjenestebransjen vil få åtte års fritak fra selskapsskatt, tollfritak på import av maskiner og utstyr, og enklere visum og arbeidstillatelse for ledere og fagfolk.

Kasikorn Research forventer at investeringene i datasentre i Thailand vil nå 7,8 milliarder dollar (280 milliarder baht) mellom 2024 og 2027, noe som tilsvarer en årlig vekst på 31 %.

Det forventes investeringer fra teknologigiganter som Microsoft, Google, Amazon Web Services, Tencent og Alibaba, i tillegg til store aktører som True Corporation, Central Group og Telehouse.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand