BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå

Dobbeltsporet jernbane til Chumphon i full drift innen augustDen dobbeltsporede jernbanen mellom Nakhon Pathom og Chumphon vil være i full drift i august, med døgnkontinuerlig drift langs den 421 kilometer lange strekningen, opplyser visetransportminister Surapong Piyachote.

Surapong ga en prosjektoppdatering etter en inspeksjon av provinsens transport- og logistikknettverk under det mobile regjeringmøtet i Phetchaburi, skriver Bangkok Post.

Han sa at denne første fasen av det sørgående dobbeltsporede jernbanesystemet, som vil koste minst 33 milliarder baht, er delt inn i tre deler: Nakhon Pathom-Hua Hin (169 km), Hua Hin-Prachuap Khiri Khan (84 km) og Prachuap Khiri Khan-Chumphon (167 km).

– Byggingen, som overvåkes av Thailands statlige jernbane, har vist god fremgang, sa han.

– Den første delen, som består av en 36 km lang strekning mellom Nakhon Pathom og Nong Pla Lai og en 76 km lang strekning mellom Nong Pla Lai og Hua Hin, var nå 98 % fullført, sa Surapong.

Byggingen av strekningen Nong Pla Lai-Hua Hin forventes å være ferdig innen 15. juni.

Den andre delen, 84 km fra Hua Hin til Prachuap Khiri Khan stasjon, er allerede i drift.

– Den siste delen besto av strekningene Prachuap Khiri Khan-Bang Saphan Noi (87 km) og Bang Saphan Noi-Chumphon (80 km). Førstnevnte var nå i full drift, og sistnevnte var 99 prosent klar og skulle være ferdig innen neste måned, sa Surapong.

Transportdepartementet hadde beordret at hele systemet skulle være i full drift innen august.

– Det sørlige dobbeltsporet er et av de viktigste prosjektene som skal bidra til å styrke økonomien og turismen ved å forbedre logistikken og transporteffektiviteten, sa Surapong.

Prosjektet har som mål å redusere reisetiden til den sørlige regionen med minst 30 prosent og opptil to timer på mange av rutene.

– Det vil bidra til å spare energi og redusere miljøforurensningen, samtidig som det vil forbedre forbindelsene til nabolandene og føre Thailands økonomi i retning av større stabilitet, velstand og bærekraft, sa Surapong.

Øverst: Dobbeltsporet mellom Hua Hin og Prachuap Khiri Khan stasjon (foto: State Railway of Thailand).

Kilde: Bangkok Post
RSS 
Stacks Image 820
Stacks Image 827
Stacks Image 834
Stacks Image 841

Slik ser du norsk TV i Thailand