BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 899

Tviler på en økning i det innenlandske forbruket etter «pengedrysset»National Social and Economic Council (NESDC) er usikker på om «pengedryss»-ordningen med digitale lommebøker vil øke det innenlandske forbruket til det nivået myndighetene ønsker, ettersom det nåværende forbruket fortsatt er høyt.

Ifølge NESDCs rapport for andre kvartal i år har forbruket i privat sektor økt med opptil 7,8 % i første halvår, noe som sår tvil om hvor mye mer forbruket vil øke som følge av «pengedrysset», selv om ordningen vil bidra til å øke økonomien og BNP til en viss grad.

Ifølge rapporten har den totale eksportverdien falt med 5,5 % tre kvartaler på rad, men forventes å ta seg noe opp i 3. og 4. kvartal.

Produksjonen i jordbruks-, skogbruks- og fiskerisektoren økte med 0,5 %, sammenlignet med 6,2 % i årets første kvartal, mens produksjonen i industrisektoren falt med 3,3 % siden første kvartal, noe som var i tråd med eksportnedgangen i de tre første kvartalene.

Det ble påpekt at den forrige Prayut-administrasjonen sikret 500 milliarder baht i lån for å få fart på økonomien under pandemien, men BNP økte bare med 1,6 %.

Statsminister Srettha Thavisin sa imidlertid under Thai Rath Forum 2023 at han håper at ordningen med «pengedrysset», hvis den iverksettes 2. februar, vil fremme private investeringer og sysselsetting tre måneder i forkant av ordningen, fordi privat sektor vil gjøre forberedelser for å øke produksjonen for å møte den forventede etterspørselen fra forbrukerne, drevet av «pengedrysset».

Kilde: Thai PBS
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand