Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Ja til 400 baht i minstelønnRegjeringen godkjente i dag lønnskomiteens forslag om å øke minstelønnen til 400 baht per dag for ansatte ved 4-stjerners hoteller i bestemte områder i 10 turistprovinser, med virkning fra 13. april.

De 4-stjerners hotellene, som har minst 50 ansatte, må ligge i Pathumwan og Wattana-distriktene i Bangkok, Ao Nang-distriktet i Krabi, Pattaya i Chon Buri, Muang-distriktet i Chiang Mai, Hua Hin i Prachuap Khiri Khan, Khuekkhak-distriktet i Takua Pa-distriktet i Phang-nga, Phuket-provinsen, Ban Phe-distriktet i Rayong-provinsen, Hat Yai kommuneområde i Songkhla eller Koh Samui i Surat Thani.

Lønnskomiteen begrunner sitt vedtak med at de ti utvalgte provinsene genererer betydelige inntekter fra turisme, at avgjørelsen har vært gjennom en offentlig høringsprosess der alle interessenter har vært involvert, og at både arbeidsgivere og arbeidstakere bør tjene på turistvirksomheten.

Enkelte hoteller i disse områdene har imidlertid protestert mot lønnsøkningen og hevdet at de ennå ikke er klare til å bære de økte kostnadene.

Kilde: Thai PBS
RSS