BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Tre kinesiske fabrikker som stod bak falsk thai-jasminris stengt nedTre fabrikker som produserte forfalsket thailandsk jasmin (Hom Mali) ris i Kina er stengt ned ettersom thailandske myndigheter vil intensivere kampanjen for å fremme thailandsk sertifikatmerke på pakkene med ekte jasminris for kinesere forbrukere.

– De kinesiske fabrikkene brukte lokaldyrket ris og tilsatte smarks- og luktstoffer for å risen til å lukte av thailandsk jasminris, sier Manatsanith Jirawat,

Fabrikkene i Auhui ble stengt og falsk ris ble beslaglagt. Kinesiske myndigheter tar rettslige skritt mot disse selskapene. Det er sålangt ikke meldt om forfalskning av sertifiseringsmerket for Thai Hom Mali-ris.

Han sier de har samarbeidet med handelskontoret i Beijing og Shanghai for å overvåke problemet og sjekke om det er noen innvirkning på det thailandske rismarkedet i Kina.

Thailandske departementer skal ha samtaler med kinesiske myndigheter for å forhindre produksjon av falsk jasminris.

Kinas standard for mattrygghet forbyr smakstilsetninger og aromatiske tilsetningsstoffer i ris, uten at det har hatt noe effekt.

Thai Hom Mali Rice Certificate Mark vil bli promotert som et kvalitetsmerke fra Thailands handelsdepartement for å vise at denne rissorten stammer fra Thailand og kvaliteten oppfyller de relevante standardene definert av handelsdepartementet.

Liste over offisielle jasminrisprodukter med opprinnelse i Thailand og sertifisert av handelsdepartementet kan sees på nettstedet https://thaihommaliricecertificationmark.dft.go.th

Kilde: Thai News Agency


RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand