BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Franske turister arrestert på Phuket



Politiet i Phuket pågrep torsdag to franske turister i Patong som klippet en kjetting som politet brukte for sikre deres ulovlig parkerte motorsykkel.

Arrestasjonen skjedde torsdag og ble offentliggjort av Patong politistasjon bare to dager etter at politi på Phuket lanserte kampanjen «You Cut, I Catch», ifølge The Thaiger.

Kampanjen, som har som mål å sikre at turister overholder loven, truer med å inndra oppholdstillatelsen til de som blir funnet skyldige i å klippe kjettinger på ulovlig parkerte motorsykler.

De to franskmennenes handlinger ble fanget på kamera da de brukte en stein til å bryte kjettingen på Thaweewong Road. Opptakene ble senere delt på Facebook-siden til Patong politistasjon, melder The Phuket News.

Uten å avsløre identiteten deres, siktet politiet paret for å ha «skadet, ødelagt, forringet eller gjort ubrukelig en kjøretøyinnretning som er plassert av en tjenestemann for å hindre et kjøretøy i å bevege seg i samsvar med paragraf 59 i Land Traffic Act». Politirapporten sier ikke noe om hvilke straffer de to kan bli ilagt for å ha brutt kjettingen. Det ble heller ikke opplyst noe om den opprinnelige trafikkforseelsen som førte til at scooteren ble lenket fast.

I forbindelse med dette har en tyrkisk statsborger blitt pågrepet og siktet av politiet i Phuket etter å ha brukt en tang til å kutte en politikjetting på hans motorsykkel. Motorsykkelen sto ulovlig parkert i en parkering forbudt-sone i Phuket by, og politiet hadde sikret den med en kjetting for å hindre at den ble fjernet.

Hendelsen utspilte seg 26. april og ble kjent for offentligheten gjennom en video som ble lagt ut på nettet i løpet av helgen. Den tyrkiske statsborgeren Alper Polat ble filmet da han kom tilbake til sin blå Yamaha N-Max motorsykkel, som var feilparkert i nærheten av Kasikorn Bank på Phang Nga Road.

35-åringen fant ut at myndighetene hadde låst sykkelen hans med en politikjetting som en konsekvens av parkeringsovertredelsen.

Kilde: The Thaiger
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand