BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Nye kinesisk elbilprodusent vil investere i Thailland



Den kinesiske elbilprodusenten Chery Automobile fikk nylig innvilget støtte til å etablere et produksjonsanlegg i Thailand av Thailand Board of Investment (BOI).

– Chery er den åttende elbilprodusenten fra Kina som er godkjent, etter BYD, MG, Great Wall Motor, Changan Automobile, GAC Aion, NETA og Foton, sa Narit Therdsteerasukdi, generalsekretær i BOI, mandag.

Selskapet, som eksporterte 1,8 millioner enheter i fjor, har som mål å bruke Thailand som produksjonsbase for å dekke den innenlandske etterspørselen etter høyrerattede elbiler, samt eksportere bilene til ASEAN, Australia og Midtøsten.

I første fase vil Chery etablere en fabrikk i Rayong-provinsen innen utgangen av 2025 for å produsere både batterielektriske biler og hybridbiler i en takt på 50.000 enheter per år.

I den andre fasen skal produksjonskapasiteten utvides til 80.000 enheter per år innen 2028. Selskapet har ikke oppgitt den totale investeringsverdien.

Narit la til at Cherys elbil vil bli markedsført i Thailand under navnene Omoda og Jaecoo, selskapets undermerker for utenlandske markeder.

Chery kommer også til å importere Omoda C5, selskapets første 100 % SUV-elbilmodell, som skal lanseres på det thailandske markedet i juni i år i selskapets 39 nye utstillingslokaler over hele landet. Flere modeller av terrenggående elbiler vil følge etter, blant annet Jaecoo 6, 7 og 8, hvorav de to sistnevnte er ladbare hybridbiler.

Narit sier at BOI så langt har godkjent 26 investeringsprosjekter knyttet til produksjon og montering av elbiler fra 19 selskaper, med en samlet investeringsverdi på over 80 milliarder baht.

– BOI er forpliktet til regjeringens politikk om å gjøre Thailand til et produksjonssentrum for elbiler i regionen i henhold til 30@30-målet, der nullutslippskjøretøy skal utgjøre 30 % av den totale bilproduksjonen innen 2030, sa han.

30@30-målet innebærer 725.000 elbiler og 675.000 elektriske motorsykler årlig.

Kilde: The Nation

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand