BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Tidligere polititopper med skyhøye formuer



Historien om den omstridte Surachate «Big Joke» Hakparn, tidligere visegeneralkommissær i Royal Thai Police, og en gang kandidat til å lede det nasjonale politiet, fortsetter å tiltrekke seg medias oppmerksomhet.

Surachate avviser alle påstander om at han er involvert i illegalt pengespill på nettet, og prøver å renvaske seg.

Det thailandske politiet har hatt, og har, polititopper som har enorme formuer og selv om Surachate personlig kanskje ikke er på formuelist, må mannen med kallenavnet "Big Joke" tas med på grunn av konas status som nesten-milliardær.

Avisen The Nation har sett på de mest velstående politimennene, fra de som har en nettoformue på flere hundre millioner til milliardærer, med virksomheter både i og utenfor aksjemarkedet.

Dataene om disse syv personene er satt sammen etter å ha undersøkt det thailandske aksjemarkedet per 25. april, inkludert informasjon fra Creden Data, en leverandør av informasjon om juridiske enheter.

Politigeneral Surachate Hakparn
Surachate pleide å ha en månedslønn på mellom 39.090 og 76.800 baht.
Ved nærmere etterforskning viste det seg at hans kone Sirinadda Hakparn eide aksjer i fem selskaper til en verdi av over 10,17 millioner baht.

Den 26. september 2023 sa han til media: «Når det gjelder kilden til pengene, kan jeg svare på hvor de kommer fra: Jeg fikk en arv fra min kones far da han døde. Det er nesten en milliard baht. Arven som jeg er i ferd med å få fra min svigermor, som forvalter formuen, er verdt nesten en milliard baht.»

Politigeneral Pacharawat Wongsuwan
Han er også kjent som "Big Pod", og er nåværende visestatsminister og minister for naturressurser og miljø. Han er tidligere sjef for det thailandske politiet og er lillebror til general Prawit Wongsuwan, som var visestatsminister fra 2014 til 2023.

Den nasjonale antikorrupsjonskommisjonen (NACC) offentliggjorde formuen og forpliktelsene til Pacharawat og hans kone da han tiltrådte som statsråd den 5. september 2023. Parets samlede eiendeler beløp seg til 286,96 millioner baht, og de har ingen gjeld.

Politigeneral Chakthip Chaijinda
Den tidligere generaldirektøren for det thailandske politiet, også kjent som "Big Pae", offentliggjorde sin formue og forpliktelser for 2021. Han hadde totale eiendeler verdt 983,30 millioner baht. Hans egne eiendeler var verdt 105,50 millioner baht, mens kona Busaba Chaijinda hadde samlede eiendeler på 877,81 millioner baht og gjeld på 60 millioner baht fra familielån.

Generalpolitisjef Seripisut Temiyavet
Den 20. mars 2023 erklærte politigeneral Seripisut Temiyavet, også kjent som "Big Tu", leder for Seri Ruam Thai Party og tidligere generalkommissær for Royal Thai Police, en samlet formue på 131,69 millioner baht uten forpliktelser.

Politigeneral Somyot Poompanmuang
Somyot Poompanmuang, også kjent som "Big Odd", er den tidligere 10. generalkommissæren i Royal Thai Police og tidligere president i Police Tero Football Club, og eier for tiden aksjer i fem verdipapirer til en verdi av 643,20 millioner baht. I tillegg eier han aksjer i flere ikke-børsnoterte selskaper til en verdi av 416,84 millioner baht.

Generalmajor Wirachai Songmetta
Han er tidligere visegeneralkommissær i det kongelige thailandske politiet, og har fått kallenavnet "General ti milliarder". Han er for tiden ordinert og driver kontinuerlig med religiøse aktiviteter under navnet "Phra Wirachai Mettathiro".

I 2021 rangerte magasinet Forbes ham som Thailands 36. rikeste med en samlet formue på 940 millioner dollar (rundt 29,5 milliarder baht).

Generalmajor Visanu Prasarttong-Osoth
Den tidligere assisterende politidirektøren og tidligere generalinspektøren i Royal Thai Police, kjent som "Big Hin", hadde en samlet formue på 974,80 millioner baht uten gjeld, ifølge NACC den 9. februar.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand