BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Seks nye ansikter i Sretthas regjeringsrokkade



Statsminister Srettha Thavisin har tatt inn seks nye medlemmer i sin regjering, mens fire statsråder går ut av regjeringen i en omrokkering sent fredag, ifølge en kilde.

Regjeringens sekretariat godkjente fredag den oppdaterte listen over regjeringsmedlemmer, signert av statsministeren, som vil bli sendt til Hans Majestet Kongen for kongelig godkjenning, opplyser en regjeringskilde.

Pichai Chunhavajira er utnevnt til visestatsminister og finansminister, noe som bekrefter ryktene som har versert de siste ukene, og avlaster Srettha fra denne porteføljen.

Ifølge kilden vil fire regjeringsmedlemmer bli fjernet fra sine stillinger i regjeringens første omrokkering etter åtte måneder i regjeringskontorene. Det dreier seg om helseminister Cholnan Srikaew, statsminister Puangpetch Chunla-ead, og de to viselandbruksministrene Chaiya Promma og Anucha Nakasai.

I tillegg til Pichai er de andre nye regjeringsmedlemmene Pichit Chuenban som minister for statsministerens kontor, Paopoom Rojanasakul som visefinansminister, Suchart Chomklin som visehandelsminister, mens Jiraporn Sindhuprai og Atthakorn Sirilattyakorn er utnevnt til visejordbruks- og kooperativministre.

Turismtminister Sudawan Wangsupakitkosol og kulturminister Sermsak Pongpanich bytter portefølje, angivelig for å effektivisere arbeidet med å styrke "soft power" som en økonomisk drivkraft, noe som er en av regjeringens viktigste politiske satsingsområder.

Visestatsminister Somsak Thepsutin har blitt utnevnt til folkehelseminister, mens transportminister Suriya Jungrungreangkit vil fungere som visestatsminister i stedet for Somsak.

Utenriksminister Parnpree Bahiddha-Nukara vil gi fra seg sin tilleggsbetegnelse som visestatsminister, legger kilden til.

Kilde: The Nation

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand