BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Politimann dømt til 270 års fengsel for våpentyveri



En politimann er dømt til 270 år fengsel for å ha stjålet over 150 våpen over en periode på to år fra en politistasjon i Nonthaburi, men vil sone maksimalt 50 år, sier myndighetene torsdag.

Straffedomstolen for korrupsjons- og misbrukssaker region 1 avsa dommen til en tidligere politimann knyttet til Pak Kret tirsdag i forrige uke.

Den tidligere politimannen ble dømt til livsvarig fengsel for å ha begått tyverier mens han tjente som politi; fem år for hvert av 28 tilfeller av besittelse av skytevåpen; og seks livstid for lovbrudd knyttet til våpenhandel.

Tatt i betraktning tiltaltes tilståelse, reduserte retten den totale straffen til 270 år, mens den maksimale fengselsstraffen ved lov er 50 år.

Retten beordret ham også til å returnere alle de stjålne våpnene eller betale 1,34 millioner baht i erstatning til myndighetene.

Påtalemyndigheten sier at mannen i løpet av en toårsperiode forfalsket dokumenter for å få tak i våpnene, mange av de hadde blitt meldt ut fra hans egen stasjon. Han solgte 47 av de til utenforstående og pantsatte ytterligere 115.

Han flyktet senere og ble senere arrestert i Nong Khai 20. oktober i fjor. Noen av de stjålne våpnene ble funnet etter ransaking av lokaler i Bangkok og Nonthaburi. Andre ble returnert av folk som fryktet rettslige skritt for besittelse av stjålne våpen.

Da det ble oppdaget at et stort antall våpen hadde forsvunnet fra politistasjonen uten at noen tilsynelatende la merke til det, ble det oppfordret til strengere og regelmessige kontroller av politiets våpenlager.

Kilde: Bangkok Post

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand