BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Ingen prøveløslatelse for Thaksin Shinawatra ... ennåDen dømte, tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra har ikke rett til prøveløslatelse nå, ifølge talsmann for kriminalomsorgen Sitthi Sutheewong i dag, mandag.

Han avviste usanne påstander om at Thaksin, hvis fengselsstraff ble redusert fra åtte til ett år ved en kongelig benådning, vil søke om prøveløslatelse med henvisning til hans alder og alvorlige sykdom, ifølge Thai PBS.

Selv om Thaksin passer inn i gruppen som kan søke om prøveløslatelse, må han i henhold til reglene forbli fengslet i minst en tredjedel av fengselsstraffen eller minst seks måneder, avhengig av hva som er lengst.

– Thaksin er for øyeblikket bare inne i den første måneden av fengselsoppholdet, sier Suthee. – En tredjedel av den ettårige fengselsstraffen hans er fire måneder, men reglene sier at soningstiden må være minst seks måneder. Thaksin må altså sone fem måneder til før han kan søke om prøveløslatelse.

– Hvis Thaksin innvilges prøveløslatelse, forventes han å være en fri mann igjen i februar neste år, sier Suthee.

Thaksin har vært innlagt på politisykehuset i nesten 30 dager, og legeteamet hans er pålagt å sende en evaluering av helsetilstanden hans til kriminalomsorgen og fengselet for vurdering.

Suthee sier at avdelingen vil basere avgjørelsen om hvorvidt Thaksin skal få fortsette medisinsk behandling utenfor fengselet er legenes vurdering.

Kilde: Thai PBS
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand