BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

‘Big Joke’: – Suspensjonen en del av planen for å stoppe min vei til toppen



Surachate "Big Joke" Hakparn har levert inn en offisiell klage mot den fungerende nasjonale politisjefen, og sier at ordren om å suspendere ham fra tjenesten er ulovlig.

I klagen, som ble innlevert til Merit System Protection Committee (MSPC) torsdag, anklager Surachate også fungerende rikspolitisjef, Kitrat Panphet, for å ha konspirert for å hindre ham i å stige i gradene.

MSPC sorterer under Office of the Civil Service Commission.

Den sittende politisjefen, Torsak Sukwimol, skal etter planen gå av med pensjon 30. september, og nå som Surachate er suspendert, vil han ikke være aktuell for stillingen som landets politisjef.

Både Torsak og Surachate ble forflyttet til inaktive stillinger ved statsministerens kontor 20. mars, etter at de to kom i en konflikt på grunn av påstander om at Surachate var involvert i hvitvasking av penger knyttet til to illegale gamblingnettverk.

Den 18. april ble Surachate flyttet tilbake til det thailandske politiet, men da ble han suspendert av Kitrat fordi en komité i politiet hadde grunn til å tro at han angivelig var involvert i hvitvasking av penger.

Surachate hevder imidlertid at planen om å suspendere ham fra tjenesten er en del i en plan for å hindre ham i å bli nominert som kandidat til stillingen som politisjef. Han sier at han ble suspendert av Kitrat allerede før etterforskerne sendte saken til den nasjonale antikorrupsjonskommisjonen (NACC).

Hvis saken hans hadde blitt sendt til NACC først, ville han ikke ha blitt suspendert før NACC fant grunn til å tro at han var skyldig, la han til.

Surachate bemerket at anklagene mot ham først dukket opp 2. desember, da Torsak fortsatt var på toppen av politistyrken.

– Hvis jeg virkelig hadde skadet politiet slik Kitrats komité anklaget meg for, burde Torsak ha suspendert meg umiddelbart, sa han.

I stedet ble han suspendert 29 dager etter at han ble forflyttet til statsministerens kontor, der han allerede var ute av stand til å rote til eller blande seg inn i saken mot ham.

Kilde: The Nation
RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand