BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Arbeidsdepartementet åpner ny portal for frilansere



Arbeidsdepartementet lanserte nylig en nettbasert plattform for å hjelpe frilansere med å søke jobb.

Plattformen, som heter Khon Tham Ngarn (arbeidende mennesker), er en del av departementets nettside og setter frilansere og potensielle arbeidsgivere i kontakt med hverandre uten at frilanserne må betale et formidlingsgebyr.

Plattformen dekker jobber i følgende kategorier:
- Grafikk og design
- Markedsføring og reklame
- Skriving og oversettelse
- Visuelt og lyd
- Internett og programmering
- Rådgivning og konsulenttjenester
- Andre tjenester
- Matlaging eller håndverk
- Mobile teknikere
- Undervisning

Ifølge departementet er denne plattformen trygg fordi både arbeidstakere og arbeidsgivere må registrere seg og verifisere identiteten sin gjennom en såkalt "single sign-on".

Frilansere inviteres til å registrere seg ved å fylle ut et elektronisk skjema. De kan styrke sin troverdighet ytterligere ved å oppsøke nærmeste DOE-kontor for å verifisere identiteten.

Arbeidssøkere oppfordres til å markedsføre kompetansen sin og offentliggjøre sin utdanningsbakgrunn. De kan også velge hvilken kategori de ønsker en jobb i, spesifisere detaljer, priser og laste opp bilder av produkter eller porteføljer.

Hvis innlegget blir godkjent av plattformens administrasjon, vil det bli publisert i løpet av to dager.

De som ønsker å ansette frilansere, må også registrere seg. Hvis de har funnet frilanseren de ønsker å ansette, kan de kontakte vedkommende via plattformens chattetjeneste og be om et bud på tjenesten før de offisielt ansetter vedkommende.

Oversatt fra The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand