BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Øst-Thailand byr på fruktsmaking



Fredag startet Thailands turistmyndighet (TAT) sin årlige fruktsmakingskampanje i frukthager i de Thailands østlige provinser.

Frukt er en av de største eksportvarene og attraksjonene i de ni østlige provinsene: Chonburi, Rayong, Chanthaburi, Trat, Chachoengsao, Samut Prakan, Nakhon Nayok, Prachinburi og Sa Kaeo, skriver The Nation.

Kampanjen i år holdes under konseptet "Colourful Burapha" for å tiltrekke besøkende og fruktelskere til den østlige regionen, som tilbyr en rekke matvarer og aktiviteter i løpet av sommeren.

«Food» (mat) er en av de fem "F"-ene som regjeringen har som mål å fremme som økonomiske drivkrefter. De andre er film, mote, kamp og festival.

I tillegg til å smake på nyplukket frukt fra frukthager til spesialpriser, vil besøkende til den østlige regionen også få oppleve den lokale livsstilen i lokalsamfunnene langs østkysten, i tillegg til historiske og naturlige attraksjoner, sier TAT.

Blant høydepunktene i kampanjen er Rayong Wander Fruit 2024-arrangementet, som varer frem til 31. juli på 32 fruktplantasjer i provinsen, der man får 100 baht i rabatt for hvert kjøp av frukt for 500 baht.

Chanthaburi tilbyr spesialrabatter på 20 hoteller, 31 restauranter og 14 frukthager i provinsen fra nå og frem til 15. juni.

Chonburi arrangerer en One Tambon One Product-utstilling fra 17.-25. mai på Bo Thong-distriktskontoret for å vise frem sin ikoniske Sriracha-ananas og andre produkter med geografisk betegnelse (GI). Besøkende vil også bli traktert med ulike durian-desserter på Fashion Fruit-kafeen på messen.

Chachoengsao tilbyr guidede turer til kokosnøtt- og mangoplantasjer, samt til elegante kafeer som tilbyr spesialmenyer med disse populære fruktene, spesielt mango med klebrig ris, som er et must.

Prachinburi viser frem de syv durianrasene som er provinsens GI fra 15. mai til slutten av juli på ulike frukthager rundt om i provinsen.

Sa Kaeo vil tilby et sunt alternativ til fruktelskere med en sukkerfattig cantaloupe av rasene Honey World og Top Marine, som er tilgjengelig fra april til juni hvert år.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand