BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå

Våtere og villere vær: – Anbefaler naturskadeforsikringOffice of the Insurance Commission (OIC) ber eiere av høyhus, bønder og allmennheten om å skaffe seg forsikringsdekning for eiendommer for å håndtere den økende risikoen for naturkatastrofer.

Etter hvert som værforholdene blir mer alvorlige og tordenvær, flom, branner og jordskjelv forekommer hyppigere enn tidligere, anbefaler OIC at man tegner en frivillig naturskadeforsikring.

Ansvarsforsikring for tredjeparts liv, legeme og eiendom er obligatorisk, og eiendomseiere vil bli ilagt bøter i henhold til loven hvis de mangler dekning, opplyser tilsynsmyndigheten i en uttalelse.

Bygninger er omfattet av loven om bygningskontroll, som krever at eiere, beboere og operatører skal sørge for juridisk ansvarsforsikring for tredjeparters liv, legeme og eiendom, i samsvar med regler, prosedyrer, vilkår og forsikringsbeløp fastsatt av innenriksdepartementet, heter det i uttalelsen.

OIC sier at de ønsker å minne bygningseiere og -operatører om hvor viktig det er å ha forsikring for slike eiendeler.

– Hvis du ikke tegner den obligatoriske forsikringen, er straffen fengsel i opptil tre måneder eller en bot på opptil 60.000 baht, eller begge deler, i tillegg til skaden på eiendommen din når en brann oppstår, heter det i uttalelsen fra tilsynsmyndigheten.

De ministerielle forskriftene gjelder for høyhus, store og ekstra store bygninger, samt samlingssteder med et areal på 25 kvadratmeter eller mer. Hoteller, reklametavler, skilt eller innretninger som er 15 meter eller høyere over bakken, eller som har et areal på minst 50 kvadratmeter, må ha lovpålagt ansvarsforsikring.

Naturkatastrofer har skadet bygninger, hus, boliger og landbruksprodukter i mange områder, opplyser OIC.

I tillegg til brannforsikring bør eiendomseiere vurdere industriell allrisikoforsikring, som gir bredere dekning for eksplosjoner, oversvømmelser, jordskjelv, stormer, hagl, tyveri og ulykker, sa tilsynsmyndigheten.

– For å beskytte liv og eiendom bør folk prioritere forsikring mot naturkatastrofer. Bønder kan bruke den til å forsikre ris, mais, durian og longan (frukt), påpeker OIC.

Øverst: Bønder i Sam Ngam-distriktet i Phichit legger høstet ris på en båt etter at jorda deres ble oversvømt etter kraftig regnvær i 2017. (Foto: Sitthipoj Kebui)

Kilde: Bangkok Post
RSS 
Stacks Image 820
Stacks Image 827
Stacks Image 834
Stacks Image 841

Slik ser du norsk TV i Thailand