BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Thailand letter elbil-restriksjoner for å tiltrekke seg europeiske produsenter



Thailand «vaktmester»-regjering godkjente tirsdag endringer som tar sikte på å gjøre det enklere for europeiske og andre utenlandske produsenter av elbiler å starte produksjon i Thailand.

De to endringene til elbil-3.5-kampanjen gir mer fleksibilitet i kravet til utenlandske produsenter om å kompensere for import til Thailand med et likt antall elbiler produsert her for eksport.

Den første endringen dekker elbiler med opptil 10 seter, batterikapasitet på over 10kw per time og en veiledende utsalgspris (SRP) under 2 millioner baht.

Import av disse enhetene kan nå kompenseres av innenlandsk produksjon av pickuper eller en hvilken som helst elbil enhet av samme størrelse, kapasitet og SRP.

Den andre endringen dekker elbiler på 30kWh-pluss og SRP på 2-7 millioner baht. Importen av disse enhetene kan nå kompenseres av innenlandsk produksjon av samme modell, men i alle serier.

Endringene forventes å lokke utenlandske produsenter som Mercedes-Benz og BMW ved å gi dem fleksibiliteten til å produsere elektriske pickup-biler, som er populære i Thailand. De bør også være til fordel for elbilprodusenter som har hyppige modell/serieskifter i produksjonslinjen.

Regjeringen kunne godkjenne endringene siden tiltaket ikke krevder noe støttebudsjett.

Thailand tilbyr en rekke insentiver til kjøpere, importører og produsenter som en del av målet om å bli et globalt produksjonssenter for elbiler.

Regjeringen anerkjente også følgende investeringskampanjer: 

På tilbudssiden godkjente Office of the Board of Investment (BOI) kampanjer for 15 prosjekter med en total investeringsverdi på 27,7 milliarder baht for elbil-produksjon og 77 prosjekter med en total investeringsverdi på 18,4 milliarder baht for elbil-komponenter. Dessuten ble fire prosjekter med en samlet investeringsverdi på 2,17 milliarder baht for elektriske ladestasjoner godkjent, bestående av 5.076 vanlige ladestasjoner og 3.960 hurtigladestasjoner.

På etterspørselssiden har Institutt for industriverk etablert tiltak for å støtte bruken av elbiler og motorsykler. De 12 deltakende virksomhetene som dekkes inkluderer ni bil- og pickupprodusenter (GWM, Toyota, SAIC-Motor, MG, BYD, Mercedes-Benz, NETA, Mine og Green Filter) og tre motorsykkelprodusenter (Honda, DECO og HSEM). Budsjettbyrået har også satt retningslinjer for statlige etater for å anskaffe og lease elbiler for å erstatte sine gamle kjøretøy med forbrenningsmotor.

På infrastruktursiden har Office of Industrial Standards etablert 123 standarder for elektriske kjøretøy, komponenter og relatert utstyr for å sikre pålitelig og sikker bruk av elbiler og elektriske ladestasjoner på nivå med internasjonale standarder. Testtjenester for kjøretøy, dekk og elektriske kjøretøybatterier tilbys i henhold til UN R100 og UN R136 standarder ved Automotive and Tire Testing, Research and Innovation Center (ATTRIC) som ligger i den østlige økonomiske korridoren i Chachoengsao-provinsen.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand