BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Immigrasjonen advarer mot falsk «fast-track service»



Thailands Immigration Bureau advarer reisende mot å la seg lure av annonser på nettet som tilbyr "fast-track" for 2900 baht på flyplassene Suvarnabhumi og Don Mueang.

Choengron Rimphadee, sjef for Immigration Division, sier at bilutleiefirmaet Richcarsbangkok nylig la ut en slik annonse på engelsk på nettstedet sitt.

Den engelskspråklige annonsen tilbød "Fast track arrival-departure 2 900 baht/flight" for å lokke utenlandske turister til å bruke tjenesten uten å måtte stå i kø ved immigrasjonsskrankene på flyplassene Suvarnabhumi og Don Mueang.

– Immigration Division har etterforsket saken og konkluderte med at annonsene er falske, sier Choengron.

Han hevder at skrankene ikke tilbyr "fast-track"-tjenester på noen av flyplassene, men at passprosedyrene er blitt forbedret og forkortet for å få fart på strømmen av ankommende og avreisende turister etter klager den siste tiden, melder Bangkok Post.

I perioder med mange ankomster og avganger er ventetiden ved immigrasjonsskrankene ikke lenger enn 15 minutter, og det er ikke nødvendig for passasjerene å benytte seg av fast-track-tjenester.

– Det finnes en spesiell ankomstfil (merket 'fast track', red bemerker) som kun prioriterer funksjonshemmede med ledsagere, barn og deres foreldre, eldre (over 70 år), innehavere av diplomatpass og offisielle pass, innehavere av Thailand Elite Card, thailandske langtidskort og Apec-kort, sa han.

På avgangsnivå har Airports of Thailand (AoT) en hurtigfil (merket 'fast track', red bemerker) på Suvarnabhumi-flyplassen som kun er forbeholdt visumpassasjerer, smartvisuminnehavere, funksjonshemmede, eldre (over 70 år) og besetningsmedlemmer, sier Choengron.

Han advarer mot å la seg lure av falske annonser. Immigrasjonsmyndighetene sjekker nå om det finnes andre nettsteder eller sider på sosiale medier som hevder å tilby slike tjenester.

– Det vil bli tatt rettslige skritt mot de involverte, sa han.

Kilde: Bangkok Post

RSS 
Stacks Image 797