BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Opprørere fra Myanmar oversvømmer Thailand med metamfetaminVæpnede etniske grupper produserer mer narkotika som smugler det inn i eller gjennom Thailand for å finansiere sin kamp mot Myanmars regjeringsstyrker.

Det sa en høytstående offiser i hæren mandag.

Oberst Meechai Nillasart, nestkommanderende i Pha Muang-styrken, sa at opprørerne trengte pengene til å kjøpe våpen og støtte sine krigere.

Pha Muang-styrken har beslaglagt 151 millioner metamfetaminpiller så langt i dette regnskapsåret, en økning fra 42 millioner i samme periode i fjor.

De har også konfiskert 256 kilo heroin og 1350 kilo krystallisert metamfetamin, også kjent som "ice".

Enheten arresterte 347 mistenkte og har skutt og drept 29 smuglere under sammenstøt langs grensen.

Oberst Meechai sier at det antas at flere millioner piller er lagret nær grensen til Myanmar i påvente av å bli smuglet inn i Nord-Thailand.

Pha Muang-styrken tar seg av den nordlige grensen i provinsene Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Nan, Uttaradit og Phitsanulok, en avstand på 933 kilometer.

Væpnede etniske grupper gikk sammen for å bekjempe regjeringen etter at Myanmars væpnede styrker gjennomførte et militærkupp i 2021 og tok makten fra den demokratisk valgte regjeringen til Aung San Suu Kyi og National League for Democracy.

Øverst: En soldat fra Pha Muang-styrken viser metamfetaminpiller pakket i plastposer som ble etterlatt av flyktende smuglere nær grensen i Mae Chan-distriktet i Chiang Rai i juni. (Foto: Pha Muang-styrkens Facebook-konto)

Kilde: Bangkok Post

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand