BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Forsker: – Thaksin-datters neste kampanje bør være kampen mot klimaendringer



Paetongtarn Shinawatra må kanskje finne et nytt og alternativ til "sjokomynte"-drikker ettersom hovedingrediensen, kakao, er truet av klimaendringer, sier forskere.


– Den tidligere statsministerkandidaten for Pheu Thai-partiet kan imidlertid starte en ny karriere som klimaaktivist slik at hun kan fortsette å nippe til favorittdrikken sin langt opp i alderdommen, sier en ikke navngitt klimaforsker ifølge The Nation.

Paetongtarn lanserte drikken blant Instagram-fansen med innlegg som viste henne nipper til drikken.

Hun er ofte innom ThinkLab-kafeen i 1. etasje i OAI-tårnet for å kjøpe sin sjokoladedrikk.

Hennes legioner av Instagram-fans valfarter til kafeen for å etterligne den sosialistiske falmende politiske stjernen.

Imidlertid er hun og de kanskje uvitende om at kakao, hovedingrediensen i sjokoladedrikken med mynte, går en dyster fremtid i møte siden global oppvarming truer kakaoplantasjen.

Forskere har i årevis advart om at dersom terskelen for global oppvarming for en temperaturøkning på 2 grader brytes, vil kakaoproduksjonen forsvinne. Temperaturene har allerede steget med 1,1 til 1,2 grader celsius.

Kakaoplantasjer krever kjøligere vær.

Kanskje dette er grunnen til at Thaksindatteren ser ut til å konsumere så mange kakao-infunderte drinker som hun kan. Eller kanskje hun ikke er klar over klimaendringene.

En klimaforsker foreslo at siden Paetongtarn ikke lenger er med på å lede Thailand, kunne hun ta en ledende rolle i å ta til orde for å redde Thailand og verden fra klimaendringer.

Hun har en stor tilhengerskare på sosiale medier som følger hennes bevegelser.

– Hun kunne utnytte følgerne sine for å redde jorden – én plantasje om gangen.

– Dette vil jo føre til at du med god samvittighet kan nye sine sjokoladedrikk og vite at hun har oppnådd noe bra i livet, sier forskeren.

Kilde: The Nation


RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand