BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Thailandske muslimer oppfordres til å be for regn 4. mai



Sheikhul Islam Office, kontoret til den muslimske åndelige lederen i Thailand, har oppfordret de troende i Thailand til å be om regn den 4. mai.

I et brev adressert til alle muslimske provinsledere har Chularatchamontri, Arun Boonchom, oppfordret alle muslimer i Thailand til å be om regn, og hevder at hele landet er rammet av tørke og at vannkildene tørker ut på grunn av de høye temperaturene og mangelen på regn, noe som har ført til store vanskeligheter for befolkningen, skriver Thai PBS.

En slik alvorlig situasjon er en test som Allah har pålagt menneskene for å få dem til å innse sine feil eller brudd på restriksjoner, heter det i brevet.

I Bangkok vil det finne sted en bønnesesjon kl. 08.00 den 4. mai ved det nasjonale administrasjonssenteret for islamske anliggender, Chalerm Phrakiat, i Nong Chok-distriktet.

I islam blir den spesielle bønnen for regn, kjent som "ṣalāt al-istisqa", bedt i tillegg til de fem daglige bønnene. Den resiteres i en forsamling og ledes av moskeens imam, og foregår på den samme åpne plassen utenfor moskeen der de to årlige eid-bønnene også holdes.

Kilde: Thai PBS
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand