BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Indere arrestert for å drive ulovlig sagbruk i Phichit



Tre indere ble pågrepet i dag lørdag etter at politiet raidet et ulovlig sagbruket i Phichit-provinsen i nedre nordlige Thailand. På sagbruket ble trevirke ble bearbeidet for eksport, melder TV Channel 7.

Politiet fikk en ransakingsordre for sagbruket etter at innbyggerne hadde klaget over at støvpartikler fra produksjonen av trefinerplater påvirker naboenes helse, og at støvet også fester seg til ‘alt de har’, skriver Thai Newsroom.

Politiet avdekket at det bodde tre indiske statsborgere på sagbruket. Den angivelige lederen hadde ifølge politiet «overstvay» og ble overlatt til immigrasjonspolitiet for enentull straffeforfølgelse.

Arbeiderne på sagbruket sa at de delte på arbeidsoppgavene. Inderne innrømmet overfor politiet at det tørkede trevirket var beregnet på eksportmarkedet.

I et vedskjul fant politiet en ovn som i bruk. Tørking av trevirke avgir røyk, og de spylte vann for å fange opp støvpartiklene som rant ut i offentlige vannkilder uten å bli renset.

Pho Thale kommune har beordret stans i virksomheten og varslet at kommunen vil gå til søksmål mot den helseskadelige virksomheten.

Kilde: Thai Newsroom
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand