BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Forventer økning av denguefeber under regntiden i Thailand



Thailand har registrert 15.399 denguefeberpasienter så langt i år, og antallet forventes å stige i regntiden, advarer Department of Disease Control (DDC).

Dr Tares Krassanairawiwong, DDC-generaldirektør, sa fredag at til sammenligning var det bare 2.942 pasienter med denguefeber i fjor.

Fem provinser har rapportert det høyeste antallet denguefeberpasienter i år, nemlig Nan, Trat, Chumphon, Chanthaburi og Tak.

Som svar på økningen i pasienttall sa Tares at et senter som spesifikt tar for seg dette vil bli etablert og vil jobbe i samarbeid med andre relevante instanser. Senteret vil komme under hans tilsyn, la han til.

DDC vil også samarbeide med Department of Health Service Support, som er ansvarlig for å administrere opptil en million landsbyhelsefrivillige landsdekkende, for å kurse innbyggeren om hvordan de kan hindre at myggen formerer seg.

Division of Vector-borne Diseases rapporterte at stillestående vann i tempelområder og skoler vanligvis tjener som yngleplass for myggen. Han la til at barn over fem år er de vanligste ofrene for denguefeber.

Dr Sopon Iamsirithaworn, visegeneraldirektør i DDC, sa at spredningen av denguefeber kan være vanskeligere å begrense nå som Thailand har gått inn i regntiden.

Han fraråder pasienter mot selvmedisinering, da mange piller som ibuprofen, betennelsesdempende medikamenter diklofenak og aspirin kan forverre symptomene.

– DDC håper det vil være i stand til å holde antall tilfeller av denguefeber i løpet av juni til august regntiden under den femårige medianen og holde dødsraten på ikke mer enn 0,10 % i år, sa han.

I 2023 ble Qdenga, en vaksine mot denguefeber godkjent i Europa og Norge. Det er den eneste vaksinen mot denguefeber som foreløpig er tilgjengelig i Norge. Den er godkjent til bruk hos personer over fire år, og kan gis uavhengig av om personen tidligere har gjennomgått dengueinfeksjon eller ikke.

Kilde: The Nation







RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand