BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Covid-19-smitten øker - flere innleggelser og dødsfall



En foreleser ved Chulalongkorn-universitetets medisinske fakultet advarer befolkningen om å være mer årvåkne mot covid-19, og sier at smitteratene ser ut til å forverres, med flere sykehusinnleggelser, dødsfall og alvorlige tilfeller.

Dr. Thira Woratanarat sier at tall fra den siste uken, fra 21. til 27. april, viste at 1.672 covid-pasienter ble innlagt på sykehus og ni døde, ifølge avisen The Nation.

Han sier at 390 av pasientene led av alvorlige lungeinfeksjoner, og 148 andre måtte legges i respirator.

Legen bemerket at antallet sykehusinnleggelser økte med 66.5% fra forrige uke. Han sier at innleggelsesraten har økt i syv uker på rad.

Thira sier at dødsraten har økt med tre ganger i perioden, mens antallet pasienter med lungeinfeksjoner økte med 33,6 % og antallet pasienter som måtte legges i respirator økte med 46,5 %.

Disse tallene får ham til å anslå at det er mellom 11.943 og 16.588 nye covid-smittede daglig i løpet av den siste uken. Legen har ikke utdypet hvordan han kom frem til dette anslaget.

Han bemerker at 55 av 148 pasienter som ble lagt i respirator, var under 59 år, så også yngre mennesker bør være på vakt mot Covid-smitte.

Han påpeker at covid-19 er en sykdom man måtte regne med, og at den ofte spredte seg mye etter festivaler.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand