BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Russer med «overstay» arrestert på Phukets flyplass



Immigrasjonsmyndighetene på Phukets internasjonale lufthavn har arrestert en 40 år gammel russisk statsborger for «overstay». Mannen risikerer nå fem års innreiseforbud til kongeriket.

Mannen ble pågrepet i går formiddag med 59 dagers «overstay». Mannen ble tatt med til Sakhu politistasjon for videre rettslig behandling, melder The Phuket News.

Arrestasjonen fant sted ved den internasjonale avgangshallen, noe som ble rapportert av Phuket Immigration via Phuket Immigration Checkpoint-siden på Facebook.

I henhold til immigrasjonsmyndighetens regelverk er boten for overskridelse av oppholdstillatelsen på 500 baht per dag, dog maksimalt 20.000 baht.

Thailands «Good Guys In, Bad Guys Out»»-politikken, som ble innført i 2016, innebærer imidlertid at utlendinger som blir arrestert for å ha oppholdt seg i landet i mindre enn ett år, vil bli deportert og svartelistet fra å reise inn i landet på nytt i fem år.

Utlendinger som blir pågrepet for å ha oppholdt seg i landet i mer enn ett år, vil bli deportert og få ti års innreiseforbud.

Utlendinger som melder seg seg for å ha oppholdt seg for lenge i landet, får relativt milde straffer. I tillegg til dagbøter vil de som overgir seg for et opphold på mer enn 90 dager, men mindre enn ett år, bli deportert og svartelistet i ett år.

Overskridelser på mer enn ett år, men mindre enn tre år, fører til tre års utvisning, mens overskridelser på mer enn tre år, men mindre enn fem år, fører til fem års utvisning. Overskridelser på mer enn fem år gir ti års utestengelse.

Det som ofte overses av mediene, er at utlendingslovens paragraf 81 også foreskriver opptil to års fengsel som en potensiell straff for overskridelse av oppholdstillatelsen.

Øverst: En russisk statsborger ble arrestert for å ha overskredet visumtiden 2. mai på Phukets internasjonale lufthavn. Foto: Phuket Immigration Checkpoint

Kilde: The Phuket News
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand