BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Ekstremvær årsak til brann på søppelfylling i Prachin Buri



En brann, som antas å være forårsaket av det ekstremt varme været, brøt ut på en søppelfylling i Si Maha Phot-distriktet i Prachin Buri i går ettermiddag, og sendte tykk svart røyk opp i himmelen og spredte en vond lukt.

Fire brannbiler rykket ut til deponiet, som dekker et område på 2,7 hektar i Nong Prong-distriktet, for å hindre at brannen skulle spre seg. To gravemaskiner ble også brukt til å trekke søppel vekk fra brannstedet.

Brannen skal ha startet rundt klokken 16.00, og etter fem timer brant det fortsatt, ifølge provinsens offentlige kontor for forebygging og begrensning av katastrofer.

En lokal tjenestemann sa at temperaturen i Si Maha Phot-distriktet i går var 40oC, og la til at deponigass fra søppelberget kan ha antent brannen.

I Bangkoks Chom Thong-distrikt ble det ved 2-tiden i morges rapportert om en brann i en kjemisk fabrikk på Rama 2 Road, noe som førte til at kjemiske gasser lekket ut i omgivelsene.

Brannbiler, med hjelp av et kjemikalieteam fra distriktets miljøkontor, rykket ut til brannstedet i Soi 20 ved Rama 2 Road for å få kontroll over lekkasjen. 12 tønner med kjemikalier ble fjernet fra fabrikkområdet.

Utslippet av kjemikalieholdig røyk ble stanset rundt klokken 03.00, og det er ventet at miljømyndighetene vil besøke fabrikken i dag for å undersøke brannårsaken.

Kilde: Thai PBS
RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand