BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Turismen begrenser økonomisk tap i påvente av ny regjering



Thailand har hatt politisk usikkerhet i forbindelse med valget, men landets økonomi blir skjermet av utenlandske turister som returnerer milliontall i år.


Tilstrømningen av besøkende bidrar til økt forretnings- og forbrukeraktivitet i Thailand og er regjeringens nøkkelpilar for å støtte økonomisk vekst i år. Turismen tar tilbake sin nøkkelrolle mens investorer venter og ser på dager etter valget. Bruttonasjonalproduktet vil vokse 3,6 % i år, og det vil gjøre Thailand til den eneste økonomien i Sørøst-Asia som opplever raskere ekspansjon hvert år siden pandemi-indusert nedgang i 2020.

Politisk usikkerhet
Likevel kan enhver eskalering i politisk usikkerhet hemme tilstrømningen av turistene som nærmer seg å komme tilbake for fullt, med nær 40 millioner som i 2019, støttet av Kinas gjenåpning sent i fjor. Kinesiske turister fra fastlandet utgjorde nesten en tredjedel av Thailands utenlandske turister før pandemien. Turister er spesielt følsomme for politisk ustabilitet, med reduserte tilreisende som har falt i slike perioder de siste to tiårene.

Regjeringens planer for turisme
Turismen blir sett på som et anker midt i den politiske støyen. Regjeringen har som mål å ta imot tre ganger flere utenlandske gjester i år fra 10 millioner i 2022. Turismen vil holde seg unna den politiske påvirkningen og blir Thailands nøkkelpilar for økonomisk vekst i år.

Økonomisk vekst
Bruttonasjonalproduktet vil vokse 3,6 % i år ifølge mediananslaget i en Bloomberg-undersøkelse. Det vil gjøre Thailand til den eneste økonomien i Sørøst-Asia som opplever raskere ekspansjon hvert år siden pandemi-indusert nedgang i 2020.

Regjeringsdannelse

Skulle senatet motsette seg Move Forward-partiets leder Pita Limjaroenrat som statsminister, kan regjeringsdannelsen bli forsinket i flere måneder, noe som igjen kan sette tilbake budsjettet for regnskapsåret som starter i oktober og skade statens utgifter.

Generalsekretæren for Thailands statistikkbyrå Danucha Pichayanan sa mandag etter å ha rapportert raskere økonomisk vekst i første kvartal at budsjettet ikke bør forsinkes forbi de tre første månedene av 2024.

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand