Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 782

Svenske tatt med ‘overstay’ i Sør-Thailand



En svensk mann og en brasiliansk mann ble arrestert i Surat Thani-provinsen i Sør-Thailand for å ha overskredet visumet denne uken.

Surat Thani-politiet arresterte en svensk mann på på Chaweng Beach Road på Koh Samui. Den 34 år gamle svensken hadde overskredet visumet sitt med 75 dager. Svensken ble brakt til Bo Phut politistasjon hvor han må svare for siktelser for overskridelse og avvente videre rettslige rettergang.

Politiet pågript mandag denne uken også en bariliansk borger(64) med 10 dagers overstay.

Denne nyheten kommer etter at Surat Thani immigrasjon forrige uke arresterte en fransk kvinne i Koh Pha Ngan. Kvinnen (36) overskred visumet med seks dager.

Også forrige uke ble en russisk statsborger på øya arrestert på Koh Pha Ngan for å ha overskredet visumet sitt med 188 dager. Den 50 år gamle russiske mannen ble pågrepet foran en nærbutikk i den nordlige byen Chalok Lam.

Thailand tar immigrasjonslovgivningen svært alvorlig, og å utsette et visum for mye, selv med noen få dager, kan føre til internering, høye bøter og utvisning i mange år. 

Saken fortsetter under bildet



I november i fjor beordret landets visepolitisjef og tidligere immigrasjonssjef Surachate "Big Joke" Hakpark en forfølgning av utlendinger som oppholder seg i landet utover lovlig opphold.

I Surat Thani, hvor Koh Samui, Koh Pha Ngan og Koh Tao ligger, tar immigrasjonskontoret i bruk ny teknologi.

Politiet er utstyrt 'Smart Patrol Cars' med avansert ansiktsgjenkjenning for å sjekke utlendinger raskt.

Immigrasjonsoffiserer patruljerer i WiFi-aktiverte biler, vanligvis BMW-er, for å avdekke utlendinger med overstay.

Kilde: The Thaiger
RSS