BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Vedtar lovforslag om likekjønnede ekteskap



Representantenes hus vedtok i dag, onsdag, et lovforslag om ekteskapslikestilling ved siste behandling, noe som baner vei for at Thailand kan bli det tredje landet i Asia som legaliserer ekteskap mellom personer av samme kjønn, etter Taiwan og Nepal.

Ved avstemningen var det et stort flertall på 400 mot 10 stemmer for å godkjenne endringsforslaget til Civil and Commercial Code, som går ut på å erstatte begreper som «menn og kvinner» og «mann og kone» med «individer» og «ekteskapspartnere», noe som sikrer inkludering av par av samme kjønn. Personer kan inngå ekteskap når begge parter er minst 18 år gamle.

Når to personer, uavhengig av kjønn, registrerer ekteskapet sitt, anerkjennes de som "ektepar" og har rettigheter som heterofile par, inkludert eiendomsforvaltning, representasjon i straffesaker, arv og trygdeytelser.

Likekjønnede ektepar har også rett til å adoptere barn sammen, og alle lover, forskrifter og ministervedtak som henviser til «mann og kone», gjelder også for registrerte likekjønnede par.

Danuphorn Punnakanta, leder for komiteen som fører tilsyn med lovforslaget om ekteskapslikestilling, bekreftet at lovforslaget vil beskytte og gjenopprette rettighetene til LHBTQ-personer, inkludert helsetjenester, skattefradrag og samtykke til medisinsk beslutningstaking, og dermed bane vei for likestilling i det thailandske samfunnet.

Thailand er på vei til å bli det tredje landet i Asia og det første i ASEAN som innfører en likestilt ekteskapslov som gir likekjønnede par mulighet til å gifte seg.

Lovforslaget vil bli sendt til senatet for godkjenning og deretter til Hans Majestet Kongen for kongelig godkjennelse.

Kilde: TNA
RSS 
Stacks Image 797