BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 899

Åtte områder i Chiang Mai er oversvømmet'Lynflom' og elveoverløp har oversvømmet 27 landsbyer i åtte distrikter i den nordlige provinsen Chiang Mai etter helgens kraftige regnvær, ifølge provinsens Public Disaster Prevention and Mitigation Office (PDPM).

Det er rapportert om oversvømmelser i distriktene Chom Thong, Chiang Dao, Fang, Chai Prakan, Doi Tao, Samoeng, Mae Chaem og Hot. 120 husstander er berørt, hvorav halvparten i Chom Thong-distriktet, som ble rammet av vann fra elven Mae Klang, som flommet over på begge sider.

PDPM-kontoret sier i dag, mandag, at situasjonen i Hod-distriktet har normalisert seg, mens flomvannet er på vei tilbake i Chiang Dao-distriktet.

Det rapporteres at transportdepartementet har opprettet en kommandosentral i Chiang Mai-provinsen for å håndtere flommen og hjelpe flomofrene.

Meteorologisk institutt varsler at det vil komme enkelte kraftige regnbyger i de nordlige, nordøstlige og sentrale regionene, inkludert Bangkok og forstedene i dag, på grunn av et moderat monsuntrog over nord og nordøst og et lavtrykk langs den nordlige kysten av Vietnam.

Det har rådet folk som bor langs naturlige vannveier og ved foten av fjellene, til å være forberedt på mulige oversvømmelser eller overløp.

Kilde: Thai PBS
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand