BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Over halvparten av thaiene sier nei til lettelser i alkoholpolitikken, e-sigaretter, cannabis og gambling



Et nettverk av 12 barne- og familierettighetsgrupper, forskningsinstitutter for tobakk, alkohol og cannabis har publisert sine resultater fra en meningsmåling, som angivelig viser at flertallet av thaiene er uenige i ulike politiske partiers politikk for liberalisering av alkohol, e-sigaretter, cannabis og gambling.


Professor Dr. Sawitri Assanangkornchai, direktør for Center of Alcohol Statistics, sier i dag, tirsdag, at en undersøkelse blant personer over 18 år over hele landet viser at 56,1 % av de spurte er imot avkriminalisering av cannabis, mens over halvparten er uenig med husholdningen bruk av cannabis og egendyrking av cannabis.

55,5 % av de spurte er også uenige i å droppe av salgs- og skjenkeforbudet mellom kl 14 og 17 for alkohol, og over halvparten er imot forslaget om å liberalisere alkoholproduksjonen.

Assisterende professor Dr. Wit Kasemsap, direktør for Tobacco Control, Research and Knowledge Management Center (TRC) sier at en meningsmåling om foreslått legalisering av e-sigaretter viser at 47 % av de spurte er enige i at et slikt forslag er mer skadelig enn nyttig for publikum, mens bare 6,5 % tror det vil være nyttig.

53 % av e-sigarettbrukere har en tendens til å utvikle depresjon og er utsatt for å utvikle kreft, lungesykdommer og astma.

Visegeneralsekretær for Thailands barne- og ungdomsråd, Alfan Doloh, sa at alkohol, e-sigaretter, online gambling og kasinoer er aktiviteter som er skadelige for den fysiske og mentale helsen til unge og har en tendens til å forårsake sosiale- og familieproblemer.

Han oppfordret politiske partier til å foreslå politikk som er gunstig for ungdom, snarere enn politikk som vil drive dem i last og undergrave deres fysiske og mentale helse.

Det framkommer ikke hvor mange eller få som deltok i undersøkelsen, heller ikke når den er utført.

Kilde: Thai PBS





RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand