BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Lærer arrestert for å ha svindlet elever for over 2 millioner baht



Thailandske politi arresterte i går en 43 år gammel bedrager som forsøkte å begå selvmord. Den mistenkte, angivelig en lærer fra en videregående skole i Prawet-distriktet i Bangkok, svindlet over 2 millioner baht fra 40 elever ved å lokke de til å kjøpe klassetur-billetter til Japan.

Arrestasjonen kom etter at ett offer tvitret at en lærer, inviterte elever til å bli med på en tur til Japan. Turen kostet 50.000 baht for hver elev. Læreren sa til elevene at familien hans eide et reisebyrå, og at alt vil være godt forberedt.

På reisedagen ba Charat alle møte på Suvarnabhumi flyplass tre timer før avgang. Han forsvant imidlertid da de ankom flyplassen, og elevene og foreldrene var strandet å flyplassen.

De sjekket da med flyselskapet og oppdaget at flyet var fullt og ingen av de hadde billetter.

Et annet offer for svindelen kommenterte innlegget:

«Vi har tapt over 2 millioner baht. Vi satt og ventet på flyplassen i to til tre timer bare for å finne ut at vi har blitt svindlet. Skolen bør være mer forsiktig. Jeg stolte på skolen og trodde alt ville bli bra.»

Ifølge nettstedet KhaoSod skal skolen ha nektet å gi informasjon til media, men noen av elevene har politianmeldt svindelen til Prawet politistasjon.

Politiet pågrep læreren mens han kjørte bil i den sentrale provinsen Pitsanulok. Politiet oppdaget en grill på passasjersetet som læreren innrømmet at han skulle bruke til å begå selvdrap. Det ble også funnet et selvmordsbrev i bilen.

Lærene ble ført til en nærliggende politistasjon for videre avhør, hvor han tilsto svindelen og sa at han begikk svindelen på grunn av økonomiske vanskeligheter. Han avslørte også at han hadde planlagt å begå selvmord på grunn av sin skyld.

Siktelsen mot læreren er ikke klar sålangt, ifølge avisen ThaiRath.

Kilder: The Thaiger - KhaoSod - Thairaht
RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand