BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Politiet oppretter spesialenhet mot aper



En spesialpolitienhet er opprettet for å fange aggressive makakaper som skaper problemer for innbyggerne i provinsen Central Plains.

Politiet er nå utstyrt med spretterter som betjentene kan bruke mot aggressive aper.

Tidligere har politiet skutt aper med piler med bedøvende midler, men det tar minst fem minutter før dyrene blir bedøvet. Innen den tid kan de flykte til andre steder, blant annet til toppen av bygninger, noe som kan utgjøre en fare for mennesker.

Den første dagen av operasjonen fikk positive tilbakemeldinger fra lokalbefolkningen.

Tiltaket kommer etter at naturressurs- og miljødepartementet lørdag gikk med på å kompensere mennesker som er blitt angrepet av makaker, etter at det har vært en økning i antall tilfeller i Lop Buri, inkludert minst tre større tilfeller denne måneden.

Over 10 tjenestemenn fra Wildlife Conservation Office 1 i Saraburi har blitt utplassert for å ta seg av apene rundt Provincial Agriculture and Cooperatives Office på Ratchadamnoen Road, der apene stjeler alt de kan komme over fra forbipasserende. Myndighetene har plassert ut bur i området og fanget ni aper mandag og ytterligere syv tirsdag.

Sutthipong Kaemtubtim, direktør for naturvern, sier at 18 aper som ble fanget, ble tatt med til en dyreklinikk i Saraburi for en helsesjekk.

De vil deretter bli sendt til et egnet sted i rundt to måneder før de sendes tilbake til Lop Buri.

Apekatter har plaget innbyggerne i Lop Buri i flere år, og en fersk undersøkelse viste at det i 2023 fantes en bestand på 5 709 viltlevende aper i provinsen. Makakene er beskyttet av Wildlife Conservation and Protection Act.

Øverst: En Tha Hin-politimann i Lop Buris Muang-distrikt holder onsdag øye med aggressive makakaper som skaper problemer for lokale innbyggere og turister. Med seg har han en sprettert som han bruker mot dyrene. (Foto: Tha Hin politistasjon)

Kilde: Bangkok Post
RSS 
Stacks Image 797