BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Regjeringen har prinsipp-godkjent «pengedrysset»



På et regjeringsmøte tirsdag ble regjeringens forslag til «pengedryss»-ordningen med digitale lommebøker for å stimulere økonomien prinsipielt godkjent, kunngjorde statsminister og finansminister Srettha Thavisin.

Ordningen innebærer at alle thaier over 16 år med en månedlig inntekt på under 70.000 baht og bankinnskudd på under 500.000 baht vil få 10.000 baht via en «digital lommebok» som de kan bruke i lokale forretninger.

Ifølge Pheu Thai-partiet, som har foreslått ordningen, forventes det at den vil koste rundt 500 milliarder baht, men at den vil øke landets BNP med 1,2-1,6 %.

Srettha sier at regjeringen også har godkjent prinsippene for ordningen når det gjelder målgrupper, kriterier og registreringsprosesser for deltakende virksomheter, betingelser for utbetaling og bruk av penger, kvalifiserte produkter og tjenester samt finansieringskilder.

– Regjeringen har gitt Finansdepartementet, Bank for Agriculture and Agricultural Cooperatives (BAAC) og Budsjettbyrået i oppdrag å studere hvert enkelt aspekt av kampanjen i detalj, sier Srettha.

Den 10. april kunngjorde regjeringen at de vil bruke 172,3 milliarder baht fra BAAC til å finansiere «pengedryss»-ordningen med digitale lommebøker.

Kilde. The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand