BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Bangkok sjøsetter lekter for å samle søppel fra Chao Phraya-elven



Bangkoks ikoniske kongeelv vil forhåpentligvis se renere ut nå som Interceptor 019, en solcelledrevet lekter som samler søppel, er satt i drift.

Lekteren, som er anskaffet av den nederlandske non-profit-organisasjonen Ocean Cleanup, ble sendt ut på oppdrag onsdag.

Siden 2019 har den nederlandske ideelle organisasjonen samarbeidet med myndigheter og private partnere for å samle inn plastavfall fra elver i Indonesia, Vietnam, Malaysia, Den dominikanske republikk og USA. Målet er å minimere mengden plast som renner ut i havene og forårsaker økologisk skade i større skala.

– Chao Phraya er en av verdens mest trafikkerte elver, og den sørger for livsviktige tjenester og livsgrunnlag for lokalsamfunnene langs elvebredden. Dette betyr at rensing av elven krever en skreddersydd og bysentrisk tilnærming, drevet av forskning og som et supplement til den innsatsen som allerede gjøres av byens myndigheter, sier Ocean Cleanup i en uttalelse.

– Chao Phraya renner gjennom dusinvis av mindre kanaler, og mye av avfallet som havner i elven - og ender opp i Thailandbukten - kommer via disse kanalene. Interceptor 019 vil umiddelbart begynne å fange opp søppel og gjøre noe med problemet.

Interceptor 019, Ocean Cleanups tredje generasjons lekter som samler inn søppel, er 100 % soldrevet og kan operere døgnet rundt uten menneskelig tilsyn.

I samarbeid med thailandske myndigheter og private partnere håper Ocean Cleanup at dette flerårige prosjektet i Thailand vil ha en konkret miljøeffekt og bidra til å oppfylle målsettingen om å rense havene for plast.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand