Stacks Image 782

Slik ser du norsk TV i Thailand

Thailand vil satse mer på muslimske turisterDepartment of Tourism (DoT) søker å tiltrekke muslimske turister til landet ved å promotere Thailand som et muslim-vennlig reisemål.

DoT og privat sektor holdt nylig en fokusgruppediskusjon om islamsk turisme i Phuket-provinsen.

Dette var den fjerde diskusjonen, som tidligere er holdt i Bangkok, Chiang Mai og Chonburi.

DoTs direktør for utvikling av turistattraksjoner, Athuek Phrasenmoon, sier at den globale reiselivsindustrien anerkjenner muslimske turister som et raskt voksende marked med høy kjøpekraft.

Med henvisning til fokusgruppesamtaler sa Athuek at muslimske turister foretrekker muslimvennlige destinasjoner som Bangkok, Chiang Mai og Krabi, samt hoteller og restauranter som serverer halalmat og tilbyr fasiliteter som bønnerom.

Den private sektoren foreslo også å fremme turistaktiviteter knyttet til den muslimske kalenderen, for eksempel å tilby attraktive kampanjer etter Ramadan, som regnes som en av årets helligste måneder for muslimer.

Ifølge MasterCard sin Global Muslim Travel Index 2022 er Thailand det fjerde mest populære ikke-muslimske landet blant muslimske turister, bak Malaysia, Singapore og Storbritannia.

Thailand hadde 11,8 millioner internasjonale besøkende i 2022, hvorav over 400.000 reiste fra Midtøsten, en økning på 65 % i forhold til samme periode i 2019.

Med dette i tankene er DoT forpliktet til å utvikle en solid plan for å tiltrekke flere muslimske turister til landet, samtidig som de sikrer at de føler seg velkomne og komfortable under oppholdet.

Ved siden av å implementere en solid reiselivsfremmende strategi, jobber de også med å forberede myndigheter og personell som arbeider i servicenæringen til å forstå deres kultur, atferd og spesielle behov.

Kilde: Pattaya Mail

RSS