BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Kinesiske turister opplever lang visumbehandligstid



Association of Thai Travel Agents (ATTA) har oppfordret thailandske myndigheter til å forkorte visumgodkjenningsperioden for kinesiske turister fra dagens 15 virkedager for å få fler turgrupper fra Kina til Thailand.

– Den nåværende godkjenningsperioden er for lang. Før pandemien tok det bare 3-5 virkedager å godkjenne kinesiske turisters visum, sa ATTA-president Sisdivachr Cheewarattanaporn torsdag.

Han la til at Thailand bare registrerte 1 million kinesiske besøkende i løpet av de første fem månedene i år, et underveldende antall som neppe vil møte foreningens tidligere anslag på 2 millioner kinesiske turister i første halvdel av 2023.

Han sa at myndighetene må fjerne unødvendige prosesser som stikker kjappere i hjulene for kinesiske turister, ellers vil Thailand ikke være i stand til å nå målet satt av Tourism Authority of Thailand (TAT) om å ta imot 5 millioner kinesiske turister innen utgangen av dette året

TAT estimerte også at inntektene fra kinesiske turister ville beløpe seg til 446 milliarder baht.

– Dersom søknadsperioden for visum fortsetter å ta så lang tid, vil vi se færre turgrupper på vei til Thailand og vil gå glipp av det målet. De fleste av gruppene vil være FIT (utenlandske uavhengige turer), som er mye mindre, sa han. – Videre vil en kort visumsøknadsperiode også reiseglade i siste øyeblikk å ta en beslutning om å besøke Thailand.

Statistikk viser at bare 111.997 kinesiske turister deltok som gruppeturer fra januar til mai i år, eller omtrent 10 % av de totale kinesiske besøkende. Dette er en betydelig nedgang fra statistikken for 2019, som så at rundt 1 million kinesiske turister ankom per måned, 60 % av dem deltok på gruppeturer.

Sisdivachr sa at en overhaling av visumsøknadsperioden for å redusere ventetiden vil bidra til å øke antallet kinesiske turister i andre halvdel av året: - Vårt estimat er for et gjennomsnitt på 600.000 kinesiske turister som besøker Thailand per måned fra juni og fremover, eller 3,6 millioner i år, noe som gjør det mulig for oss å komme nærmere målet på 5 millioner, sa han.

Tidligere denne uken tok viseguvernør i TAT, Tanes Petsuwan, et lignende spørsmål med utenriksdepartementet, og sa at departementets e-visumsøknader er et bremsekloss som hindrer tilstrømningen av kinesiske turister og må håndteres snarest.

– Thailand må behandle 10.000 til 20.000 kinesiske visum daglig for å nå målet om 5 millioner besøkende, men e-visumplattformen kan kun behandle 84.000 søkere per måned, sa Tanes.

Kilde: The Nation
RSS 
Stacks Image 815

Slik ser du norsk TV i Thailand