BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Åtte betjenter suspendert for utpressing



Åtte politibetjenter i Nakhon Pathom er suspendert etter at de skal ha forsøkt å presse eieren av en kyllingfabrikk for 200.000 baht i forbindelse med ansettelsen av migrantarbeidere.

Fabrikkeieren hevder at ansettelsene var lovlige, og at betjentene var opprørte fordi hun nektet å imøtekomme deres gjentatte krav om fortjente pengedonasjoner (merit-making/meritorious deeds)

Sjefen for Nakhon Pathom-politiet undertegnet mandag en ordre om å suspendere de åtte betjentene, som jobbet ved Samkwaipuak politistasjon, opplyser en informert kilde tirsdag.

Eieren av en kyllingforedlingsfabrikken sier at åtte politimenn fra Samkwaipuak inspiserte fabrikken 29. mars i år og fant at det jobbet fem fra Myanmar på anlegget

Betjentene tok de fem arbeiderne med til politistasjonen og ba fabrikkeieren om papirene deres. Hun sa at hun hadde levert alle nødvendige dokumenter, men betjentene hevdet at de ikke var tilstrekkelige og truet med rettslige skritt mot henne fordi hun angivelig ga husly til ulovlige migranter.

De skal også ha krevd 200.000 baht av fabrikkeieren, som sa at hun nektet å betale. Kravet ble senere redusert til 15.000 baht, sier hun.

Fabrikkeieren hevder at ansettelsen av de fem arbeiderne er lovlige, og at offiserene var sinte fordi hun hadde nektet å imøtekomme deres gjentatte krav om pengedonasjoner.

Et videoklipp som ble delt på sosiale medier, viser hvordan fabrikkeieren gir 15.000 baht til en av de tiltalte betjentene på politistasjonen i Samkwaipuak. Betjenten ble sett dele pengene med sine kolleger .

Ifølge Thairath ble videoen tatt opp av betjenter på stasjonen som mislikte handlingene til de åtte tiltalte betjentene. Videoen ble lagt ut på X.

Fabrikkeieren hevdet også at de tiltalte betjentene ofte hadde presset henne for penger ved å hevde at de samlet inn penger til fortjenestearbeid og krevde 2000-3000 baht. Fordi de spurte så ofte, hadde hun i det siste bare gitt dem 100 baht. Dette hadde gjort dem opprørte, noe som førte til razziaen på fabrikken og påstanden om at hun hadde ansatt ulovlige innvandrere, sier hun.

Øverst: Samkwaipuak politistasjon i Nakhon Pathom. Åtte politibetjenter der er suspendert fra politiet for påstått utpressing. (Foto: Samkwaipuak politistasjon på Facebook)

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand