BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Krabi går tom for vann, næringslivet etterlyser strakstiltak



Næringsdrivende i den sørlige provinsen Krabi oppfordrer fredag den lokale administrasjonen og regjeringen til å iverksette hastetiltak nå som turistparadiset kjemper mot ekstremt varme og tørre værforhold.

– Vi har fått informasjon om at provinsen har under 100.000 kubikkmeter vann tilgjengelig til springvann, sier Krabi-gründeren Thanawat Phukaoluan fredag. – Hvis det ikke kommer regn snart, vil Krabi gå tom for vann til forbruk i løpet av sju eller åtte dager.

Thanawat la til at situasjonen på Krabis mye besøkte øy Phi Phi Phi har blitt enda verre, ettersom selskapet som leverer ferskvann til øya, har innstilt driften siden tirsdag.

– Dette har gått hardt utover lokalbefolkningen og hotellene, som ikke har tilgang til underjordiske vannkilder, sier han.

Thanawat påpekte at vannforsyningsproblemet på Phi Phi-øya hører inn under Ao Nang-distriktets administrative organisasjon, som er for liten til å takle et så stort problem.

Han oppfordrer Krabis provinsadministrasjon (PAO) til å gripe inn og bevilge penger til å skape en mer bærekraftig vannforsyning til turistøya.

– Krabi må følge eksemplet til Phuket PAO, som bevilget 50 millioner baht til å forbedre Bang Wan-reservoaret slik at det kunne forsyne tørkerammede landsbyer i Kamala-distriktet med vann, sier han.

Thanawat sier at en annen metode for å takle vannmangelen var kunstig regn, men at slike tiltak hadde vist seg å være mindre effektive på grunn av Krabis unike klima.

Kilde: The Nation

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand