BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Asia rammes hardest av klimakatastrofer



Asia var den regionen i verden som ble hardest rammet av klimarelaterte katastrofer i fjor, ifølge FNs meteorologiske verdensorganisasjon (WMO), der flom og uvær forårsaket flest dødsfall.

I en rapport som ble publisert tirsdag, skriver WMO at det ble rapportert om 79 katastrofer knyttet til hydrometeorologiske hendelser i Asia i 2023. Mer enn 80 % av disse var knyttet til flom og uvær som forårsaket mer enn 2 000 dødsfall.

– Mange land i regionen opplevde det varmeste året noensinne i 2023, i tillegg til en rekke ekstreme forhold, fra tørke og hetebølger til oversvømmelser og stormer, sier WMOs generalsekretær Celeste Saulo.

– Klimaendringene forverret hyppigheten og alvorlighetsgraden av slike hendelser.

Asia varmes opp raskere enn det globale gjennomsnittet, ifølge WMO. I fjor ble det registrert høye gjennomsnittstemperaturer fra Vest-Sibir til Sentral-Asia, samt fra Øst-Kina til Japan.

Rapporten fremhever også at de fleste isbreene i høyfjellsregionen i Asia har mistet betydelig masse på grunn av rekordhøye temperaturer og tørre forhold.

Øverst: Folk bruker paraplyer for å kjøle seg ned i den ekstreme varmen utenfor Grand Palace i Bangkok i mars 2024. (Foto: Apichart Jinakul)

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand