BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Thailands tidligere nasjonale politisjef anklages for korrupsjon



Thailands nasjonale antikorrupsjonskommisjon (NACC) har besluttet å inngi korrupsjonsanklager mot landets tidligere nasjonale politisjef Chakthip Chaijinda og 45 andre enkeltpersoner og juridiske enheter for anskaffelse av 260 "smarte" elektriske politipatruljebiler i løpet av regnskapsåret 2019, verdt ca 900 millioner baht.

NACCs generalsekretær Niwatchai Kasemmongkol sa i går, tirsdag, at alle 46 personer og juridiske enheter har 15 dager på seg til å sende inn sine uttalelser til NACC etter at de har fått varsel om anklagene.

Saken ble tatt opp med NACC av Surachate (Big Joke) Hakparn, mens han fungerte som kommissær for Immigration Bureau, etter en hendelse i januar 2019 da bilen hans ble skutt på av en ukjent person.

Surachate mistenkte at skytingen kan være relatert til hans ordre om en etterforskning av Royal Thai Polices prosjekt for å skaffe et biometrisk id-system, verdt omtrent 2,1 milliarder baht.

Biometriprosjektet er den første fasen av politiets plan for å modernisere den politistyrken gjennom anskaffelse av moderne teknologi. Den «smarte» politipatruljebilen er andre fase av dette prosjektet.

Surachate ba også Chakthip om å kansellere patruljebilprosjektet, og hevdet at det hadde blitt forsinket i lang tid.

En undersøkelse fra NACC viser at politiet, under Chakthip, tildelte kontrakten for å levere de 260 patruljebilene uten å avgi et åpent bud, og ty til en utvelgelsesprosess i stedet. Det ble heller ikke ilagt bøter for selskapet da det ikke klarte å levere bilene innen fristen.

Kilde: Thai PBS
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand