BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Durian verdt 130 mrd baht vil bli eksportert i år



Thailand forventer å eksportere rundt en million tonn durian til en verdi av anslagsvis 130 milliarder baht i år. Det meste vil bli importert av Kina, ifølge landbruksminister Thammanat Prompao.

Landets myndigheter skal møte durianbønder, duriansorterere og -skjærere, entreprenører, sorterings- og pakkeanleggsoperatører, eksportører og avdelingene for landbruk og landbruksrådgivning for å sikre at durianen som skal eksporteres, oppfyller kvalitetsstandardene og Kinas GAP-krav.

Landbruksdepartementet skal forbedre kvalitetskontrollen og utstede plantesunnhetssertifikater til de som er involvert i durianeksport til Kina.

De sier at Royal Irrigation Department skal sørge for vanningsanlegg og sikre tilstrekkelig vann til durianhagene i provinsene Chanthaburi, Rayong og Trat, som er de viktigste områdene for durianproduksjon i Thailand.

Landbruksdepartementet skal også finne måter å redusere kostnadene for gjødsel og plantevernmidler for durianbøndene.

Når det gjelder smugling av billig durian fra nabolandene, som eksporteres forkledd som thailandsk durian, sier departementet at en spesialgruppe vil ta tak i dette for å beskytte omdømmet til thailandsk durian.

Landbruksdepartementet sier at over 64.000 hektar durianhager i de østlige provinsene er registrert hos det kinesiske tollvesenet og har fått utstedt GAP-sertifikater, noe som vil gjøre det lettere å eksportere durian til Kina. 

Kilde: Thai PBS

Durian er en frukt som kommer fra det østlige Asia og er den mest omdiskuterte tropiske frukten vi kjenner til. Den er ganske populær blant asiater, men omstridt som handelsvare utenfor dette kontinentet. Dette skyldes nok at durian har en meget spesiell lukt og kalles derfor også for stinkfrukt. Når durian modner, gir den fra seg en gjennomtrengende og særdeles ubehagelig lukt som best kan beskrives som en blanding av gammel ost, råtten løk og terpentin. www.frukt.no


RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand