BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå

– Fant ingen hemmelige kinesiske politistasjoner i ThailandThailandske sikkerhetsbyråer har ikke funnet tegn til at kinesisk politi jakter på dissidenter og kriminelle syndikater i Bangkoks Chinatown, sier en kilde.

En kilde fra et av byråene sa søndag til The Nation at sikkerhetspersonell nylig sjekket områdene Yaowarat og Huay Kwang for "hemmelige kinesiske politistasjoner", men at de ikke har avdekket noen.

Ryktene sier at Kina har utplassert sin politistyrke for å jobbe undercover i grupper på fire eller fem i Yaowarat- og Huay Kwang-områdene.

Ifølge rapportene var disse politifolkene forkledd som ambassadepersonell med ansvar for å ta seg av kinesiske turister som trengte hjelp med dokumenter, for eksempel førerkort.

Det ble påstått at kinesisk politi i all hemmelighet sporer opp medlemmer av kinesiske syndikater som utnyttet sine landsmenn og angivelig er på utkikk etter dissidenter for å sende disse tilbake til Kina.

Ifølge kilden ble det gjennomført stikkprøvekontroller i begge områdene, som er populære blant kinesiske turister, men ingen hemmelige politiposter er avdekket.

– Men vi kan ikke bekrefte at det ikke finnes noen hemmelige kinesiske politiposter her, sier kilden.

– Disse betjentene kan ha kommet i forkledning for å utføre hemmelige operasjoner med samtykke fra visse lokale instanser.

Ryktene om hemmelige kinesiske politiposter kom etter at Thailands turistmyndighet lanserte ideen om å la kinesisk politi patruljere områder som besøkes av kinesiske turister for å øke tilliten deres.

Ideen ble lansert etter at turistmyndighetene at selv ikke med visumfritt opphold kom ikke kinesiske turister forventet.

Turisteksperter mener at mange av dem kanskje kvier seg for å besøke Thailand fordi de er bekymret for kinesiske syndikater som opererer i landet.

Ekspertene sier at frykten kan ha blitt ytterligere forsterket av den kinesiske krimthrilleren "No More Beats", som handler om en gruppe mennesker som blir lokket til Thailand med løfter om godt betalte jobber, men som blir tvunget inn i en svindelring for å svindle folk på nettet.

Nylig innrømmet regjeringens talsmann Chai Wacharonke at kinesiske turister kan være redde for syndikater som opererer her, og at de kan føle at politifolk fra deres eget land kan bidra til å ivareta deres sikkerhet.

Kilden sa imidlertid at det ville være vanskelig å la utenlandsk politi delta i patruljer fordi det ville kreve juridisk godkjenning i flere ledd.

Kilden legger til at kinesisk politi kan samarbeide med thailandsk politi via Interpol fra sak til sak for å identifisere visse kriminelle.

– Ellers kan kinesisk politi gi informasjon til thailandsk politi for å hjelpe til med å lokalisere medlemmer av kriminelle syndikater, legger kilden til.

Kilde: The Nation
RSS 
Stacks Image 820
Stacks Image 827
Stacks Image 834
Stacks Image 841

Slik ser du norsk TV i Thailand