BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 782

Chiang Rai tom for luftrensere ettersom forurensningen øker



Luftrensere er utsolgt i Thailands nordlige provins Chiang Rai, ettersom bemidlede kjøper alle de kommer over for å kunne puste i bedre luft hjemme etter luftforurensningen fra lokale og grenseoverskridende skog- og gårdsbranner utendørs.

Ifølge Thai PBS ikke mulig å få tatt i en luftrenser og byens i elektrisk forretninger, og disse vet heller ikke når lagrene kan fylles opp igjen.

En butikkeier i byen sier at mange har kjøpt luftrensere både online og i butikk, og sier at det er stor etterspørsel på sosiale medier. En god luftrenser koster omkring 10.000 baht, noe som nær en månedslønn for en butikkansatt.

I går, onsdag, ble landsbyboere i Pa Hung og Mueang Pan evakuert, av frykt for at skogbranner i Doi Luang nasjonalpark kan spre seg til landsbyene, mens lokale brannmenn og frivillige prøver å kontrollere brenningen.

Skogbranner fortsetter med uforminsket styrke i Lam Nam Kok nasjonalpark, i skoger over Mai Ya-reservoaret i Phaya Mengrai-distriktet og i Mae Puem nasjonalpark.

Lokale myndigheter sier at det har brent i fem sammenhengende dager, uten noen tegn til å avta på grunn av det tørre været og akkumulert planteavfall.

Chiang Rai-guvernør Puttipong Sirimat sier at alle tilgjengelige ressurser, inkludert arbeidskraft og utstyr, har blitt satt inn for å kontrollere brannene, men med liten suksess, og la til at det fortsatt er innbyggere som starter landbruksbranner.

Kilde: Thai PBS
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand